Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

1965 Export kunnostus
#1
Kirjailenpahan nyt tännekin tätä kehitystarinaa.

Aluksihan tuossa kotvanen pähkäiltiin tuota vuosikertaa. Kaikki merkit viittaavat vuotehen 1965.

Sain mopedin A. Häiväläiseltä Maaningalta.
Mopedin on aikoinaan, ilmeisesti seitkytluvun alkupuolella hankkinut käytettynä veljensä S. Häiväläinen. Piisaminnahkoja on ostokseen tarvittu 70 kpl. Nykyisin ei monikaan kauppias pystyisi tuollaiseen. Ainakin vaihtoraha voisi vaatia jatkoneuvotteluja.
Piisamit oli pyydetty löytöpaikan läheisestä lammesta. Myös S. H.:n toinen veli oli hankkinut myös Exportin, samalla periaatteella.

Laittelen tarkennuksia ja lisätietoja kunhan selviää.

Kuvia galleriassa
http://soliferia.parasiitti.org/galleria...hp?uid=373

Ja tarinaa tuolla vmpkssa:
http://www.vmpk.fi/forum/index.php?topic=77789.0
JuhaJ
Muaninka
"Minkä taakseen jättää, sen selekäsä takkaa löytää."

Projektina 1965 Export.
Vastaa
#2
Pitäisi inventoida tuota rojektia, kuinka se olisi käytännössä järkevää tehdä?

Irroitella ja kirjoitella ylös kaikki osat, kuvata mahdollisuuksien mukaan. Verrata tuonne wiki-puolen tietopankkiin ja mahdollisiin varaosa-kirjoihin jos niitä näkkee?
http://soliferia.parasiitti.org/pmwiki/p...ietopankki
http://soliferia.parasiitti.org/pmwiki/p...aluettelot

Olisiko muita lähteitä?

Toinen juttu on työkalut/apuvälineet. Onko tarvetta erikoisemmille vai pärjääkö perus autonhuoltovälineillä? Paineilmaa löytyy. Ja mig.
Entä osien puhdistus, mitä kannattaa hiekkapuhaltaa mitä ei?
Varmaan on näistä toisaalla keskusteltu. Vinkkejä mistä tietoa löytyy otetaan kyllä vastaan.Hymy

Kommentit tervetulleita. Naughty
JuhaJ
Muaninka
"Minkä taakseen jättää, sen selekäsä takkaa löytää."

Projektina 1965 Export.
Vastaa
#3
http://users.utu.fi/anpaja/mopo/solifer_tietoa.html Siinä on hyvä sivu. Ja VMPK foorumilla näytät olevankin jo? Eipä oikein muita erikoisvälineitä kun ehkä magneeton ulosvedin: http://www.moposport.fi/fi/ulosvedin-mag...Li-gINFUVM ja iskumeisseli on kanssa hyvä apu kiinnijuuttuneiden lohkonpulttijen irroitukseen: http://www.moposport.fi/fi/iskumeisseli-...Li-lYNFUVM
...
Hae
Vastaa
#4
yleisesti ottaen prjää ihan perus työkaluilla tärkein on kuitenkin KÄRSIVÄLLISYYS. Mikäli sattuu käymään niin että palaa käämi jossain kohtaa ja alkaa tuntuu siltä että kasvatetaan vasaran kokoa niin kannattaa lopettaa siltä erää ja miettiä pariin kertaan mitä tekee. Tuo Moperacerin mainitsema mangeeton ulosvedin on kyllä oikeastaan pakollinen (ilmankin pärjää mutta säästää hermoja ja osia aikas tavalla Nauru ) Mikäli hylsysatsista löytyy sopiva 10mm hylsy kannen irroitukseen niin siinäpä ne sitten ovatkin. Itse joudun hommaammaan pitkän hylsyn tuotavarten kun käyttämäni 3/8 hylsysarjan hylsy ei ulottunut. Kunnolliset lukkopihdit ja iskumeisseli ovat myös osoittautuneet monasti tarpeellisiksi. Lohkoruuvit ovat olleen monasti aikas hyvin kiinni ja siinä auttaa iskumeisseli suunnattomasti. Mikä taasen riivin kanta hajoaa iskumeisselöidessä niin poraa kannan pois ja purkaa koneen. Puretusta lohkosta ottaa lukkopihdeillä ruuvista kiinni ja kuumailmapuhkujalla kuumentaa kohkoa ruuvin kohdalta niin useinmiten irtoaa eikä tarvitse alkaa helicoileja laittamaan. Muutoin kanattaa käydä kaikki kierteet läpi jo alkuvaiheessa, Harva asia v******* enempi kuin se, että kasaus vaiheessa huomaa että joku kierre ei olekkaan kunnossa Nauru.
Peltiosien osalta suosittelen hiekkapuhallusta tosin puhkujaa kannattaa evästää olemaan hellävarainen.
Mikäli käy niin ikävästi, että reikiä löytyy niin kannattaa mietiä tarkkaan kuinka korjaa. Esim etulokarissa olevat reiät olen itse korjannut sisäpuolelta lasikuidulla, koska lokarin tapauksessa lujuudella ei ole merkitystä ja hitsaamisessa on riskinä vetely ja hitsattu kohta on kuitenkin tiivistettävä enne pohjamaalausta.

lisäämpä vielä yhden hyväksihavaisemani jutun. Älä heitä purkaessa mitään menemään. Iselläni kävi niin, että sain tuohon 69 projektiin loistokuntoisen orkkis valokatkaisijan josta puuttuivat melkein kaikki johtojen kiinnitys ruuvit. Muutoin täysin romukuntoisesta purkamastani katkaisjasta sain ne näppärästi kun olin pitänyt sen tallessa. Muutoi olisi pitänyt alkaa kyselemään josko jollakin sellaisia ruuveja olisi Nauru sama kävi johtosukan kanssa sellasenkin löysin aarrearkusta ja taas sain yhden orkkis osan tuohon 69 projektiini.
-69 export projekti työnalla.
Vastaa
#5
Projekti myyty pois.
Onnea uuteen kotiin!
JuhaJ
Muaninka
"Minkä taakseen jättää, sen selekäsä takkaa löytää."

Projektina 1965 Export.
Vastaa


Mahdollisesti samankaltaisia keskusteluja...
Keskustelu: Kirjoittanut Vastaukset: Katsottu: Viimeisin viesti
  Solifer SM Käyttöentisöinti / Kunnostus TJA 5 11 571 14.11.2015, 18:48
Viimeisin viesti: wellu79
Wink Paioli taka iskareitten kunnostus (mini rojekti) solifer sm 86 1 9 969 28.01.2012, 1:36
Viimeisin viesti: solifer sm 86
  SM '84 Kunnostus omistaja 7 16 858 02.09.2011, 23:07
Viimeisin viesti: omistaja
  Solifer SM-81 kunnostus projekti super1 26 60 565 26.08.2011, 0:30
Viimeisin viesti: Antsa

Vaihda huone:


Keskustelua selaavat: 1 vieras

© Petteri Bamberg 2016

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML