Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

Lue  |  Muokkaa  |  Historia  |  Lisää tiedosto  |  Tulosta

Kaasutin

Saatosuutin.jpg: 1024x767, 119k (26.05.2021 22:06)
Bing-kaasuttimen säätösuutin

Säätösuutin

Säätösuutin muistuttaa ulkonäöltään tavallista suutinta sillä erotuksella, että sen päässä on käsin pyöritettävä ruuvi. Tätä ruuvia pyörittämällä voidaan suuttimen kokoa säätää portaattomasti, jolloin parhaimman mahdollisen suutinkoon löytämiseksi ei enää tarvitse ostaa erillisiä suuttimia ja kokeilla niitä yksi kerrallaan kaasuttimessa. Tavallisiin suuttimiin nähden säätösuuttimella on myös se etu, että suutinkoon voi säätää kohdalleen ajon aikana "lennossa", jolloin vaikutuksen mopon käyttäytymiseen huomaa välittömästi.

Ilmanpuhdistin

Powerfilter.jpg: 640x480, 43k (26.05.2021 22:04)
Power Filter -merkkinen metalliverkkosuodatin

Ilmanpuhdistimen tehtävänä on suodattaa kaasuttimelle menevä imuilma niin, ettei hienojakoinen pöly ja muu roska pääse sylinterin sisään osia kuluttamaan. Mopojen vakioilmanpuhdistimet on usein suunniteltu mahdollisimman pientä imuääntä ja hyvää suodatuskykyä silmällä pitäen, joten maksimaalista moottoritehoa tavoittelevan virittäjän kannattaa hankkia tilalle jokin pienemmän imuvastuksen omaava malli.

Power Filter on mopoilijoiden keskuudessa ehkä kaikkein tunnetuin "vapaasti virtaava" tarvikeilmanpuhdistinmerkki. Se on rakenteeltaan ns. metalliverkkosuodatin, jossa imuilma virtaa tiheän metalliverkon läpi, joka sitoo itseensä ilmassa olevat epäpuhtaudet. Osa mopoilijoista on kuitenkin sitä mieltä ettei pelkkä metalliverkko yksinään riitä estämään kaikkein pienimpien pölyhiukkasten pääsyä kaasuttimeen ja suosittelevat käyttämään vaahtomuovisuodattimeen perustuvia ilmanpuhdistimia metalliverkkopuhdistimien sijaan.

Suurempi kaasutin

Phbg_18.jpg: 1024x767, 130k (26.05.2021 22:06)
18-millinen Dell'Orto PHGB -kaasutin

Mikäli mopoon on asennettu kuutiotilavuudeltaan suurempi virityssylinteri, ei vakiokaasutin enää välttämättä riitä suurimman mahdollisen moottoritehon saamiseksi. Tällöin tilalle kannattaa hankkia suuremman kurkun omaava virityskaasutin.

Linkkejä

Viritys

RattaatPakoputkiKaasutinMäntäSylinteri5. vaihdeKampikammio

© Petteri Bamberg 2010

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML