Rekisteröidy Soliferian käyttäjäksi


"Solifer-harrastajien asialla jo vuodesta 1999."

Lue  |  Muokkaa  |  Historia  |  Lisää tiedosto  |  Tulosta

Kampikammio

Kampikammion puristussuhteesta riippuu se, miten suurella paineella seos virtaa ohivirtausaukkoja pitkin männän yläpuolelle. Kampikammion puristussuhde riippuu kampikammion tilavuudesta; mitä pienempi kampikammion tilavuus sitä suurempi puristussuhde. Suurempi puristussuhde saa seoksen virtaamaan nopeammin ja moottorin kiertämään paremmin. Alhaisemmalla puristussuhteella taas palotilaan virtaavan seoksen määrä jää suuremmilla kierroksilla pienemmäksi, mutta pienillä kierroksilla sen sijaan palotilaan pääsee enemmän seosta kuin suuremman puristussuhteen omaavalla kampikammiolla, jolloin alakierrosvääntö paranee.

Suuriripaiselle sylinterille tarkoitetuissa Tomos-moottoreissa on kampikammiota jatkettu sen ulkopuolella olevaan tyhjään tilaan. Mikäli virittäjä haluaa paremman tehon yläkierroksilla, voi tämän tilan kokeilla täyttää jollain sopivalla aineella.

Männän sisään männäntapin päälle ei kannata yrittää laittaa mitään täytettä kampikammion puristussuhdetta nostaakseen, sillä kyseinen tila on niin pieni, ettei sillä ole tehon kannalta kovinkaan suurta merkitystä. Lisäksi tällöin männän luonnollinen jäähdytys estyy, mikä kuumentaa mäntää ja lisää kiinnileikkaantumisriskiä.

Viritys

RattaatPakoputkiKaasutinMäntäSylinteri5. vaihdeKampikammio

© Petteri Bamberg 2010

Tutustu Smartyyn Validoi CSS Validoi HTML